Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Να μυρίσει τις μυρωδιές της εμπειρίας , να ζήσει τον θόρυβο της δικής του δημιουργίας , να υφάνει πολυχρωμες στιγμές. Και παρ’ όλ ‘ αυτά να παραμένει ασπρόμαυρο σαν ένα ξεχασμένο film νουάρ , που περιμένει την πολυχρωμη ζεστασιά του ανταμώματος. Το μαζι, είναι  πολύχρωμο , γεμάτο μπαχαρικά από τα κρυφα παζάρια του πόθου. Μυρωδιές από ένα βιβλίο παλιό , παραμυθένιο , λουσμένο μέσα στην ομίχλη αναμνήσεων , που περιμένουν να γίνουν μέρος ενός πολυδαίδαλου δρόμου. Να περπατηθούν , να ανακαλυφθούν και να γίνουν μέρος των εμπειριών.Περιμάνουν να γραφτούν.Να ειπωθούν , να διηγηθούν , να τραγουδηθούν , να σκοτώσουν την λήθη.Να μην ξεχαστούν .Να γίνουν αλήθεια. Κύκλοι που ανοίγουν , κύκλοι που κλείνουν .Κύκλοι που συναντιώνται, που αποκτούν κοινά βλέματα , κοινές ματιές , μέσα από διαφορετικές , οδησειες  διαδρομες.Κύκλοι που σπάνε και γίνονται χιλια κομμάτια – εικόνες , της θύμησης. Κύκλοι που πλέκουν πλεξίδα στα μαλλιά μιάς νεράιδας , το σκοτάδι και το φως.
Ανοιγοκλείνουν οι σιωπές τα παραθυρά τους . Το καινούργιο , είναι πάντα παραξενο , περιεργο , γ ‘ αυτούς που ζούνε μεσα στη σκόνη της ανυπαρξίας. Γι ‘ αυτους που δεν ξέρουν το νόημά τους.Που δεν εχουν βρει το ονομά τους.Που χάθηκαν μέσα σε ένα ρούχο που τους είναι μικρό και τους πληγώνει, αλλά φοβούνται να βρούν άλλο που θα τους ταίριαζε. Ο φόβος δεν ταιριάζει στο αντάμωμα. Κάνει τους μύθους να χάνουν το τργούδι τους.Αλλα πάντα θα υπάρχει η μαγιά που θα σβ΄υσει τον φόβο. Πάντα θα υπάρχουν τα όρη που θα ανασαίνουν στο πρώτο σκίρτημα της δημιουργίας.Παντα το σκοτάδι και το φως θα βρίσκουν τρόπους να ενώνονται , να ερωτεύονται στις πλατείες με τους κρυμένους ποιητές. Εκει που το χτες και το αύριο , είναι σήμερα.
Μερικες φορές , κατι δεν έρχεται γιατί δεν είσαι έτοιμος να το δεχτείς. Το καινούργιο , η εκπλήρωση των ονείρων , πρέπει να έχει σπιτι στη ψυχή , για να μπορέσει να εγκατασταθεί.Το σπίτι αυτό είναι η εξέλιξη του εαυτού . Προέρχεται εκ των ελιγμών της ψυχης, από την συνεχή ερωτοτροπία του φωτός με το σκοτάδι . Από τον διαρκή χορό των σκιών στο παιχνίδισμα του ‘’εντός’’.Καθώς το φως μετακινήται , το σκοτάδι φτιάχνει οπτικές γωνίες απ ‘ όπου αναδύονται οι σκιές. Οσο πιο πολλές οπτικές γωνίες , τόσο περισσότερες σκιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου