Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κάποτε οι δράκοι για να βγούν από τις υπόγειες στοές του κάστρου , σπάνε τους τοίχους της λήθης. Το μόνο τους όπλο είναι η φωτιά που ανασαίνουν . Και με αυτή τη φωτιά , γίνεται το αντάμωμα του σκοταδιού με το φως.
Πετούνε μετά οι δράκοι , πέρα από τις καστρόπορτες , μακριά από πολιτείες , φτιάχνοντας μόνοι τους τις εικόνες που βλέπουν οι ίδιοι και όλοι οι άλλοι. Οι δράκοι , στου καθένα το ‘’εντός ‘’, είναι η απέραντη θέα ενός χρόνου καταργημένου , ενός χώρου καινούργιου , όπου το ψιθύρισμα κυριαρχεί.Ετσι όπως ψιθυρίζουν παλιές προσευχές και ξόρκια , ξεχασμένοι δρυίδες , πάνω από αιώνιες πληγές. Το ψιθύρισμα θρο’ί’ζει μέσα παο το ανοιγόκλειμα των βλεφάρων της ύπαρξης. Και φτιάχνει ιστορίες που πρόκειται να γίνουν η ζωή κάποιου , κάποτε. Γιατί η ζωή είναι κατά βάθος ‘’υπόγειος ‘’ τύπος.Αρκετά μποέμ και αρκετά μυστηριώδης.Συνήθως δεν λέει τα μυστικά της παρα μόνο στα όνειρα. Εκεί στα υπόγεια του ύπνου που ζούν οι δράκοι.
Ψάχνουνοι μαθητευόμενοι μάγοι να μάθουν τα μυστικά των δράκων . Μια μέρα θα γίνουν και αυτοί δράκοι , που θα δραπετεύουν από το κάστρο για να δούν το αντάμωμα στο χαμόγελο αυτού που έρχεται , στο ματωμένο πουκάμισο αυτού που φεύγει , αναζητώντας τα μακριά μαλλιά της απεραντοσύνης που θεραπεύει .
Ένα κρυφοκοίταγμα στο όλον είναι η ζωή . Μια μικρογραφία της αιώνιας πιθανότητας αυτού που μπορεί να συμβεί.
Η απεραντοσύνη έρχεται όταν το βλέμμα στρέφεται προς αυτήν . Όταν ανοίγουν τα βλέφαρα του εντός προς τα έξω. Τότε εγκαταλείπονται τα οχυρωμένα κάστρα και μετατρέπονται σε τεράστιες φτερούγες που ανοίγουν με ένα αμυδρό , ΄έναν ανεπαίστητο ήχο .Τον ήχο του φωτός που χα’ι’δεύει τον άνεμο , πάνω σε κορυφές που ζεί , αυτό που έχει την πιο κρυφή , την πιο πολύτιμη ανάσα της ζωής. Εκεί που το σκοτάδι και το φως γίνονται ένα. Εκεί που υπάρχει ο καθαρός αέρας της ελευθερίας από τα αόρατα δεσμά του ‘’εντός’’. Είναι το άγγιγμα ,. Η υπενθύμηση της συντροφικότητας , το νοιάξιμο , το ξύπνημα του αγαθού. Εκεί που η ισσοροπία του φωτός πάνω στις σκιές , εχει μορφοποιήσει την θετικότητα , την αποδοχή , χωρίς αυτό να σημαίνει παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου